artikelSecretaresse of directeur beslissen meestal over de kerstkaarten ...

Vaak wordt de keuze van de kerstkaarten gemaakt door de directeur of opgedragen aan de secretaresse. Voor hen valt het niet mee om elk jaar weer met iets origineels te komen.
Ook worden er wel eens vraagtekens geplaatst bij het ‘nut’ van kerstkaarten.
Dit artikel poogt u inzicht en ideeën aan te reiken om dit jaar het ‘effekt’ van uw kerstkaarten te vergroten.

Effectiviteit van kerstkaarten ...
Het ontvangen van een kerstkaart is bovenal een gevoelsmatige gebeurtenis waarbij, al dan niet oude, relaties worden bevestigd.
Dit moet vooral zo blijven, maar het kan geen kwaad om als bedrijf ook even stil te staan bij de kosten en de opbrengsten in termen van communicatie met uw relatie.
Nadat een relatie uw kerstkaart bekeken heeft ontsnapt deze kaart vaak snel aan zijn of haar aandacht. Wie kent niet de grote hoeveelheden kaarten die rond Kerst en Nieuwjaar aan de muren te vinden zijn bij receptie of secretaresse?
De meeste kerstkaarten in deze uitstallingen zijn min of meer anoniem geworden en stonden slechts enkele tientallen seconden in contact met uw relatie.

Haal meer uit uw kerstkaarten ...
Zou het niet mooi zijn als u met uw kerstkaarten-budget meer en langer de aandacht van uw relatie zou kunnen vasthouden?
Dit zou u kunnen bereiken door:
--- uw kerstkaart zo aantrekkelijk en waardevol te maken dat uw relatie de kaart op de eigen werkplek wenst te behouden, of, nog beter, mee naar huis wil nemen. Vooral in de intieme privésfeer van thuis kan zo uw kaart gedurende de vele vrije dagen rond Kerst en Nieuwjaar onder de aandacht blijven van uw relatie.
--- de kaart niet alleen tijdens de Kerst-periode maar ook daarna nog interessant en waardevol te laten zijn voor uw relatie.

Verlichte Kerstkaarten: meer effekt ...
Met voorgaande kennis in het achterhoofd heeft Lumage kerstkaarten ontwikkeld die meer effekt kunnen sorteren. Zo is bijvoorbeeld de Lumage W een verlichte kaart die kan worden opgezet tot een heus dia-lichtbakje. Een thee-licht vormt daarbij de lichtbron. Het licht schijnt - als bij een dia - door de afbeelding heen. De kaart is uitgevoerd in - door bekende instituten getest – zelfdovend papier en karton.
Door de kaarsverlichting creëert deze kerstkaart, zowel thuis als op kantoor, een gezellige, warme sfeer. Aantrekkelijk tijdens de koude, donkere dagen rond Kerst. Het volume van de kaart in opgeklapte toestand maakt de Lumage W tot een stabiel en langdurig op tafel te plaatsen object.

Tips voor de uitvoering van Kerstkaarten ...
--- Voorzien van bijvoorbeeld een sfeervol kerst- of wintertafereel zal de verlichte kerstkaart bijdragen aan de Kerstsfeer op het kantoor van uw relatie of, nog beter, bij hem of haar thuis. Ook afbeeldingen die kinderen of de gehele familie aanspreken kunnen een goede reden zijn om de kaart mee naar huis te nemen en deze regelmatig aan te steken.
--- Wanneer voor de afbeelding bijvoorbeeld kunst wordt gekozen dan is de directe link met Kerst afwezig en kan de verlichte kaart ook na deze periode blijven staan. Ook het afbeelden van bijvoorbeeld een kalender verlengt de gebruiksperiode.
--- Vermijd afbeeldingen die als ‘reclame’ kunnen worden gezien. Reclame vertegenwoordigd geen waarde voor uw relatie en doet uw kaart in waardering dalen. Het is in het algemeen daarom beter geen afbeeldingen van uw personeel, bedrijfspand of producten te gebruiken op de kaart. Durf eens geen of een zeer bescheiden logo toe te passen. Uw relatie zal zich u als afzender van een bijzondere kaart toch wel herinneren.

Lumage: van 100 tot 100.000 stuks ...
Het Nederlandse bedrijf Lumage is sinds 1998 actief met bijzondere producten uit onbrandbaar papier.
Alle producten zijn vlak verzendbaar in een enveloppe en bijna altijd ook verkrijgbaar in een door uzelf (inkjet) te bedrukken uitvoering.
Naast de uit voorraad leverbare ‘Lumage W’ verlichte kaart kan Lumage ook in opdracht verlichte producten ontwikkelen en leveren. Een voorbeeld hiervan vormt het verlichte Amsterdamse grachtenpand dat ontwikkeld werd voor de firma Rappange.
De Lumage W is leverbaar van 100 tot 100.000 stuks. De diakaart kan in full-colour met elk ontwerp worden bedrukt. Bij aantallen vanaf 1000 stuks zijn speciale uitvoeringen van het ‘bakje’ mogelijk, zoals een bedrukking op maat of een speciale stanzing.

Meer informatie over Lumage vindt u op:
www.lumage.com
U kunt ook telefonisch of per email contact opnemen:
T 015 2141015 (elke dag tot 22.00 uur), of:
info@lumage.com