W: Creatieve Tips# Plaats een theelicht met geur in de Lumage W, dit kan in sommige gevallen uw boodschap versterken, zeker in kombinatie met een afbeelding die iets met geuren te maken heeft zoals bloemen, een kerstboom of parfum.
Onder andere het merk Bolsius levert theelichten met geuren, deze zijn verkrijgbaar bij enkele supermarkten en drogisterij-ketens.

# De papieren dia-kaarten van de Lumage W kunt u beschrijven en beschilderen. Ook kunt u erop tekenen, stempelen en ze inkjet bedrukken.

# In de handel zijn kleine ponsapparaten te koop waarmee u vormen (bijvoorbeeld sterretjes) in de Lumage dia-kaart kunt ponzen. Let erop of het apparaatje toe laat dat u overal op de kaart kunt ponzen (en niet alleen langs de rand).
Naast ponzen is prikken een zeer geschikte methode om lichtpatronen in de dia-kaart aan te brengen.

# Zet meerdere Lumages naast elkaar zodat een breder display mogelijk is (bijv. 1 grote letter per Lumage).

# Breng een afbeelding aan op de achterzijde van een dia-kaart. Overdag oogt de kaart dan wit en pas wanneer het theelicht wordt aangestoken wordt de afbeelding zichtbaar!

# Breng op beide zijden van de dia-kaart afbeeldingen en of tekst aan. De afbeelding en of tekst op de achterzijde wordt alleen zichtbaar wanneer het theelicht aangestoken is.

# Combineer meerdere technieken: prik bijvoorbeeld de omtrekken op een geprinte afbeelding.

# Maak kijkgaten in de diakaart en breng afbeeldingen aan op zowel de diakaart als de binnen-achterzijde van de Lumage. Er ontstaan zo verlichte, 3-dimensionale, taferelen.

# Het bakje van de Lumage kunt u aan de buitenzijde beplakken met figuren uit Lumage-papier. Deze figuren kunt u bijvoorbeeld tekenen of printen
LET OP: gebruik altijd uitsluitend de zelfdovende Lumage papieren en gebruik lijmsoorten die (na drogen) niet branden (dit kunt u vooraf testen).

# Tip van Monique Krooshof: om snel te werken kun je de standaard lay-out 1:1 inscannen in een DTP-programma en daarna de plaatjes in een andere laag op de juiste plaats toevoegen.

# Lees over de creatieve projekten met Lumage door:
Hobbyblad (prikken en tekenen/schilderen)
De StempelClub (stempelen)

U kunt de prettig geprijsde Demoset Lumage W bestellen om alle mogelijkheden eens uit te proberen.